Είστε εκπαιδευτικός και αναζητείτε την κατάλληλη ξενάγηση για τη σχολική σας ομάδα; Θέλετε να προσφέρετε μία εκπαιδευτική δραστηριότητα στους μαθητές σας αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς να κάνετε; Αν ναι τότε είστε στη σωστή σελίδα.

Εδώ θα βρείτε τις ξεναγήσεις που προτείνονται από μία διπλωματούχο ξεναγό για μαθητές όλων των ηλικιών.

Για κάθε ηλικιακή ομάδα τα θέματα προσεγγίζονται με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δυνατότητες της κάθε ηλικίας.

Χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικές μεθόδους όπως είναι ο διάλογος, η παρατηρητικότητα και η κριτική σκέψη οι μαθητές ανακαλούν γνώσεις που έχουν διδαχθεί στο παρελθόν και παράλληλα συνδυάζουν τα γεγονότα του σήμερα.

Αν είστε εκπαιδευτικός άλλης πόλης που έρχεστε στα πλαίσια μιας πολυήμερης σχολικής εκδρομής, μη διστάσετε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω προτεινόμενες ξεναγήσεις.

Δώστε την ευκαιρία στους μαθητές σας να γνωρίσουν περισσότερα για την πόλη που επισκέπτονται. Χαρίστε τους μία ξενάγηση χωρίς πολλές ημερομηνίες και αρχαία ονόματα αλλά γεμάτη με ιστορίες του παρελθόντος και παρόντος, μέσα από τις οποίες θα κατανοήσουν καλύτερα τον μοντέρνο τρόπο ζωής της πόλης.

Σκοπός κάθε ξενάγησης είναι οι μαθητές να κατανοήσουν πως πίσω από τις «πέτρες», που είτε υπάρχουν στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, είτε σχηματίζουν τα μαγευτικά Μετέωρα ή τέλος διακοσμούν τα σπίτια του Πηλίου, υπάρχουν αληθινές ιστορίες ανθρώπων που κάποτε έζησαν στην εκάστοτε περιοχή και έχουν αφήσει σήμερα τα σημάδια τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Θα χαρώ να σας ξεναγήσω στις ομορφιές του Βόλου και της ευρύτερης Θεσσαλίας.

Έχετε απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μου και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατό!