Βολτάροντας στο Βόλο

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς πριν επισκεφτεί την πόλη του Βόλου; Μα φυσικά τα τσίπουρα και η πανέμορφη παραλία με φόντο το επιβλητικό Πήλιο.

Πόσοι από εμάς όμως γνωρίζουμε ότι ο Βόλος ήταν η μυθική πρωτεύουσα του ήρωα Ιάσονα; Η γειτονιά Παλαιά πόσο παλιά είναι; Γιατί έχει τόση σημασία αν μένεις πάνω ή κάτω από το “ποτάμι”; Που πήγαν όλα τα νεοκλασικά κτίρια της παραλίας εκεί που σήμερα είναι τα τσιπουράδικα; Και τέλος, γιατί στα περισσότερα τσιπουράδικα έχει μόνο ένα μαχαίρι;

Πολλές ερωτήσεις που έχουν απαντήσεις για μία πόλη στο κέντρο της Ελλάδας που οι περισσότεροι την έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά.

Ελάτε μαζί μου να Βολτάρουμε στο Βόλο και να ανακαλύψουμε πολλά από τα μυστικά του.

Η παρούσα ξενάγηση μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας της οικογένειας Τσαλαπάτα.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

* Το μουσείο είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο.

* Φιλικό στα παιδιά όλων των ηλικιών.

* Κατάλληλο για μαθητές στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών. Συμβουλή! Η περιήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Συχνά, οι απογευματινές ώρες λίγο μετά την άφιξη σας στην πόλη είναι ιδανικές.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Πόση ώρα διαρκεί η ξενάγηση;

Η ξενάγηση διαρκεί 1 με 2ώρες αναλόγως το ενδιαφέρον, τις απορίες και τις ανάγκες του εκάστοτε γκρουπ. Μπορούμε μαζί να επιλέξουμε τον καλύτερο συνδυασμό για εσάς και την ομάδα σας. Για τις σχολικές εκδρομές προτείνεται η διάρκεια της 1 ώρας αν δεν συνδυαστεί με άλλο χώρο.

  • Πόσα άτομα μπορούν να ξεναγηθούν;

Ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για αυτή την ξενάγηση